Freshr 2A

Equity
€91,000
total amount raised
  • Backed by over 60 investors
This campaign has been closed
This campaign has ended. If you have any more questions or remarks, do not hesitate to contact us via info@spreds.com.

Henri L

Vraag A. Jullie spreken over uitbreiden in omgeving Brussel en eventueel ook nationaal. Waarom blijft het financieel plan dan beperkt tot een simulatie van 6 verkooppunten, en dit tot en met 2024 ? Of mis ik hier iets ?

Vraag B. Hoe verdedigen jullie de relatief hoge management kosten (2 X 42.000 EUR per jaar voor de CEO en COO) ? Dit is ruim 1 op 7 van de verwachtte netto omzet! Deze kost duwt de potentiele winst sterk naar beneden, zeker als de omzet op korte termijn niet toeneemt via extra verkooppunten (cfr. vraag A).

Dankjewel,

Stephanie T Entrepreneur

Bedankt voor de goede vragen.

Vraag A. Het financieel plan is opgemaakt op basis van wat we op korte termijn realistisch aan fondsen kunnen werven, terwijl de ambitie uiteraard is om verder uit te breiden.

Vraag B. Inderdaad verbonden aan vraag A, de schaalvoordelen en marges zullen verbeteren naarmate er meer verkooppunten geopend kunnen worden. Dit zal ook leiden tot een vermindering van de druk van de management kosten op de omzet en winst. De huidige verhouding verdedigen we door de nood aan een team om de ambitieuze doelstellingen zo snel mogelijk te kunnen realiseren. Het management team van Freshr werkt ook quasi dagelijks in de kiosken om onder andere de productie van de corners te versterken, feedback van klanten op te nemen en marketing te verbeteren.

Marc C

Bedankt Stephanie. Wanneer verwacht u de publicatie van de jaarrekening van het eerste (verlengde) boekjaar?

Stephanie T Entrepreneur

Het eerste (inderdaad verlengde) boekjaar van Freshr eindigt op 31/12/2021. De publicatie van de eerste jaarrekening van Freshr wordt verwacht binnen de 7 maanden na het einde van het boekjaar, namelijk in juni of juli 2022 - na validatie door de eerste gewone algemene vergadering, dat zal plaatsvinden op 20/05/2022.

Marc C

Volgens de informatienota bedroeg het kapitaal van Freshr op 01/06/2021 89.973,49 EUR en Spred Finance had 18% van het kapitaal. Maar Freshr 1A meld een totaal opgehaald bedrag van 224.800 EUR... Mis ik hier iets?

Stephanie T Entrepreneur

Bedankt voor de vraag. De reden is dat we het voorlopig (negatief) resultaat reeds hebben afgetrokken om het huidig kapitaal/eigen vermogen weer te geven. Een voorlopig negatief resultaat in het eerste boekhoudjaar van Freshr kan wel als normaal worden beschouwd gezien de fase van het project.

Rudi V

Hallo
Ik heb een vraagje ivm de personeelskosten. In de beschrijving zegt u dat er 1 voltijdse manager per kiosk is, maar daar staat maar een bedrag van 4.1k voor mei en zelfs maar 2.8k voor juni tegenover. Vanaf juli valt die kost zelfs volledig weg voor Kraainem. Zou u dit kunnen verklaren? Tegen december (wanneer u verwacht bijna breakeven te draaien) zou dit bedrag oplopen tot 7.8k, maar wel voor 6 kiosken. Dat kunnen toch geen 6 voltijdse manager salarissen zijn?

Stephanie T Entrepreneur

Hallo,
Bedankt voor deze vragen. Om naast milieu tevens een positieve sociale impact te hebben, wil Freshr graag een professionele kans bieden aan jongeren die langdurig werkloos zijn en/of interesse hebben in een instapopleiding. Win-win, deze overeenkomsten bieden belangrijke financiële voordelen aan aan het bedrijf. De medewerker ontvangt een uitkering in complement tot het Freshr loon tijdens de duur van de instapopleiding. Concreet betekent dit per manager per kiosk:
- Etterbeek: manager-stagiair in Plan Formation-Insertion (PFI), een overeenkomst van zes maanden voor een instapopleiding dat de eerste twee maanden €553 per maand aan het bedrijf kost, €624 tijdens maand 3 en 4, en € 882 tijdens maand 5 en 6. Daarna is Freshr verbonden om een arbeidsovereenkomst aan te bieden - aan een totale loonkost van circa €2.730 - voor een duur die minstens gelijk is aan de duur van de overeenkomst van de instapopleiding.
- Bierges: manager in Plan Impulsion -25 ans. Financiëel voordeel: Freshr betaalt maandelijks €500 minder tot de medewerker 25 jaar wordt.
- Kraainem: de toenmalige manager (PFI) had een nieuwe job gevonden en zijn laatste dag bij Freshr was 5 juni. Voornamelijk de District Manager vult sindsdien de positie in ad interim (zichtbaar in lijn 22 van de P&L Kraainem) tot Freshr schaalvoordelen zal bereiken.
- Waterloo: manager in PFI gestart op 1 juli aan €1.071 maandelijkse Freshr kost voor de eerste zes maanden.
Gelijkaardige financiële voordelen worden toegepast als hypothese voor de eerste zes maanden van de toekomstige managers van kiosken in Auderghem en nieuwe Market.
Tegen december loopt de personeelskost op maar is de kost inderdaad nog laag dankzij de mogelijke financiële voordelen. In 2022 zal de personeelskost toenemen naarmate opleidingsovereenkomsten overschakelen naar arbeidsovereenkomsten. Een gemiddelde wordt berekend voor de lange termijn rekening houdende met mogelijke rotatie.

Rudi V

bedankt voor het duidelijke antwoord.

Yousri H

Bonjour,
Est ce que le plastique de la bouteille est un plastique recyclable ?

Stephanie T Entrepreneur

Bonjour,
Merci pour cette question importante. Les bouteilles en plastique sont en effet en matière PET 100% recyclable. En outre, les packagings en plastique pour fruits frais découpés sont RPET contenant 80% de matière recyclée.