Freeedrive 1A

Equity
Avoid #1 risk of car accidents
€144,988
total amount raised
  • Backed by over 70 investors
This campaign has been closed
This campaign has ended. If you have any more questions or remarks, do not hesitate to contact us via info@spreds.com.

cees E

Veel succes met uw onderneming en gefeliciteerd met het behaalde resultaat.

Haroon S Entrepreneur

Dank u!

Schouppe F

Bonjour
"Ces documents seront éventuellement contractualisés dès la finalisation du développement de l'application" Pourriez-vous donner une idée de la date où le développement de l'application sera finalisé ?
Merci et bonne route pour la fin de la campagne.

Haroon S Entrepreneur

Cher monsieur,
Merci pour vos encouragements. Le développement de la version 1 de Freeedrive est terminé. Plus d'informations sur notre site internet: http://www.freeedrive.com/
Haroon - Freeedrive

Stijn L

Wat gebeurt er als de klanten een tweede smartphone van 60 euro aanschaffen, en daarop de app installeren? Dan kunnen ze de boel toch bedriegen ?

Haroon S Entrepreneur

Beste Stijn,
Er zijn inderdaad altijd manieren om een omweg te vinden en toch de smartphone te gebruiken tijdens het rijden. Onze oplossing legt de nadruk op het veilig rijden door het gebruik van de smartphone heel onaangenaam te maken.
Klik hier indien u een demo wenst: http://www.freeedrive.com/individuals/
Mvg,
Haroon - Freeedrive

Stijn L

Freedrive is dus eigenlijk een dochteronderneming van Barefoot, die beiden op hetzelfde ogenblik zijn opgericht. Freedrive moet via een niet openbaar gemaakt contract geld afdragen aan Barefoot, van zodra Freedrive winst maakt. Er wordt niet bekend gemaakt hoeveel Freedrive dan aan Barefooot moet betalen. Een investeerder in Freedrive kan dus onmogelijk inschatten of Freedrive wel levensvatbaar, want het is goed mogelijk dat Barefoot alle winst van Freedrive gaat opzuigen. Dus alle risico is voor de spreds investeerder en als er winst zou zijn dan gaat die naar Barefoot ? Als je dan weet dat sommige bestuurders van Barefoot 30.000.000 euro in één enkele vennootschap op de balans hebben. Waarom investeren zij dan geen 100.000 euro in Freedrive ? Waarom wordt het contract met Barefoot niet bekend gemaakt? Waarom wordt de App niet beschermd tegen reverse engineering met een product zoals DexGuard ? Moet een App niet al "iets" bewezen hebben voor je om financiering vraagt ? Er ontbreekt ook een SWOT analyse. Als binnen 5 jaar de wagens zelf remmen voor gevaar(inclusief rood licht en voorrangsbord), dan heb je geen App meer nodig. Wat als producenten van smartphones een "drive-modus" in hun toestellen inbouwen, die je vrijwillig kan inschakelen. Of wat als autoverzekeringen in hun contract een no-smartphone clausule opnemen, zodat bij ongeval de bestuurder zelf moet betalen. Of wat als autoverzekeringen zelf een App ter beschikking stellen tegen een lagere premie voor al hun verzekerden, dus niet enkel voor fleet-wagens. Er gaan ook Apps komen die het rijgedrag meten of die handsfree verplichten, in ruil voor lagere premie. SWOT zou toch handig zijn om deze investering te kunnen beoordelen.

Haroon S Entrepreneur

Beste Stijn,
Onze excuses voor de late reactie. Hieronder tracht ik om op u vragen te antwoorden:
* De vergoeding voor Barefoot was vermeld in een document beschikbaar in de Data Room, deze was toegankelijk voor al de potentiële investeerders.
* De vergoeding van Barefoot gebeurt op 2 niveaus.
1. Een management fee: Deze dekt de kosten van beheer die op niveau van Barefoot gebeuren. Enkel wanneer er een positieve kassa stroom is, zal deze management fee uitbetaald worden.
2. Een performance fee: Deze bedraagt 10% van de bruto marge (omzet - directe kosten), en enkel als het bedrijf winst maakt wordt er een fee uitbetaald.
Tot op heden heeft Barefoot nog geen fee ontvangen.
* Het opgehaalde bedrag moest het bedrijf helpen om inkomsten te genereren. Een ander reden om een crowdfunding campagne te doen, was voor marketingdoeleinden.
* Er is geen expliciete SWOT analyse hier, maar we hebben zoveel mogelijk details gedeeld, zodat de investeerders een betere zicht hebben op het project.
* We hebben uw opmerking ivm veiligheid (DexGuard) doorgegeven aan onze CTO en analyseren dit intern verder.
* Investeringen van dit type dragen altijd een bepaald risico met zich mee, daarom was ook de pre- revenue valorisatie laag.
* We zijn in onderhandeling met verschillende verzekeringsmaatschappijen om samenwerkingen aan te gaan voor het aanbieden van Freeedrive.
* Nu dat de eerste versie af is, zal in de versie 2 ook het rijgedrag gemeten worden.
Zie product: http://www.freeedrive.com/product/

Ik hoop hiermee op u vragen te hebben beantwoord. Zouden er nog onduidelijkheden zijn mag u mij altijd contacteren.

Mvg,
Haroon - Freeedrive

Press articles

DBT Logistics kiest Freeedrive

Start-up Freeedrive heeft zijn eerste grote klant binnengehaald: het Antwerpse transportbedrijf DBT Logistics. Met de oplossing van Freeedrive wordt het chauffeurs moeilijk gemaakt om hun smartphone te gebruiken tijdens het rijden.

App maakt gsm achter het stuur onmogelijk

DBT, een transportbedrijf uit de Noorderkempen rust voortaan, als eerste in België, zijn veertig vrachtwagens uit met de app Freeedrive. Die moet voorkomen dat chauffeurs zich tijdens het rijden laten verleiden door hun gsm.

Belgian Startup Freeedrive Decreases Risk Of Car Accidents Via App

In Belgium, the number of car crashes involving a smartphone grew to 23% of all car crashes in 2016. We spoke to Anastasia Dehtiarova, Community Manager at Freeedrive, to talk about how their app aims to solve the problem & keep more drivers and their passengers safe.