SCANDALOOK 1A

Actions
The Fashion Network
167 000 €
montant total
  • Soutenu par plus de 50 investisseurs
  • Eligible à une réduction d’impôts
Cette campagne de financement est clôturée
Cette campagne est terminée. Si vous avez d’autres questions ou remarques, n’hésitez pas à nous contacter via info@spreds.com.

Kurt D

Hallo,
Jullie voorzien een heel sterke groei.
Dat lijkt me sterk in contrast met de vorige jaren. De app is sinds begin 2019 te downloaden, maar jullie hebben slechts 5000 downloads volgens Google Play.
Kan u dat verklaren?
Vriendelijke groet

Nicolas B Entrepreneur

Hallo,

De app is officieel uitgebracht in 2020, niet in 2019. Daarvoor was het alleen in ontwikkeling en bètatest, dus het is moeilijk te vergelijken.

Bovendien hebben we ons in de eerste plaats gericht op het verfijnen van de gebruikerservaring en de organische groei van de community. We hebben niet eerder geïnvesteerd in advertentiecampagnes. Voor de komende jaren zijn we van plan om veel advertenties op sociale media te pushen en om verschillende community-evenementen te organiseren om snel veel nieuwe gebruikers en influencers te verwerven.

Je noemt 5k downloads in PlayStore, maar het is in feite 5k"+" omdat het volgende niveau 10k+ is. In werkelijkheid hebben we op Android iets minder dan 8k downloads. Houd er echter rekening mee dat Android-apparaten om verschillende redenen minder dan 2% van onze gebruikers vertegenwoordigen:
- Onze doelgebruikers gebruiken voornamelijk iPhones: influencers en mensen die influencers volgen, zijn uitsluitend op iPhones (bijvoorbeeld op al onze stagiaires (12 !!!) had geen enkele een Android-smartphone)
- We hebben dat feit al vroeg opgemerkt tijdens de ontwikkeling van SCANDALOOK, daarom hebben we al onze inspanningen geïnvesteerd in de iOS-versie van de app, die stabieler is en profiteert van de nieuwste updates
- Bij het testen van advertenties op sociale media maken we ze uitsluitend om nieuwe iPhone-gebruikers te converteren, aangezien we duidelijk zien dat de CPA (kosten per acquisitie) goedkoper is (0,20 € versus 0,8 €)

Deze trend van "Gen Z" die de voorkeur geeft aan iPhone boven Android is duidelijk een blijvertje als je de recente studies over consumententrends ziet, bijvoorbeeld:
https://appleinsider.com/articles/21/04/07/gen-z-loves-apple-teen-iphone-ownership-on-the-rise-confirms-survey

Concluderend zal de sterke groei het resultaat zijn van investeringen in marketinginspanningen. We hebben nu de productmarketing-fit en de mechanica van sociale media getest (welke kanalen, welke visuals, tegen welke kosten, …) en we zijn nu klaar om onze strategie in te zetten.

ik hoop dat ik al je vragen heb beantwoord,
Met vriendelijke groeten,
Nicolas

Kurt D

Danku. Uw antwoord wekt vertrouwen.

Sébastien G

De groei lijkt me nog al aggressief.
Hebben jullie ook tragere scenario's bedacht? Wat is de impact hier van?

Nicolas B Entrepreneur

Goeiemiddag,

Die groei is een noodzaak om een dominante positie in de markt te hebben en uit te breiden naar andere landen.

We kunnen ons aanpassen als we minder fondsen inzamelen dan verwacht. We kunnen alle kernactiviteiten zelf doen (IT en marketing) en we werken hard aan creatieve marketingoplossingen om veel nieuwe gebruikers aan te trekken tegen zeer lage kosten.

Ik doe geen "sensitivity analysis" omdat het eigenlijke businessplan de geplande "roadmap" is, we hebben een "range of growth" om te zien of we nog steeds in lijn zijn met de forecasting. Als we afwijken van het "range", zullen we onze strategie onmiddellijk veranderen.

Het scala aan mogelijkheden is zo groot dat alleen "sensitivity analysis" geen goed hulpmiddel is: we kunnen marketingtechnieken veranderen, we kunnen een "pivot" maken, we kunnen nieuwe bedrijfsmodellen lanceren, er kunnen nieuwe kansen ontstaan ...

Met vriendelijke groeten, Nicolas

thierry H

Bonjour,
Pouvez-vous expliquer la manière dont la valeur pre-money est calculée?
Merci

Nicolas B Entrepreneur

Bonjour,
voici un lien vers un fichier excel qui reprend la logique derrière la valorisation: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1ICYG5btK6VQlmQ-_LZbe-A2tfQQIU73JCpkrTSb98dQ/edit?usp=sharing

Plusieurs méthodes ont été utilisées: La valeur théorique de chaque utilisateur x le nombre d'utilisateurs, la méthode "step up" qui consiste à valoriser chaque milestone, la méthode "risk mitigation" qui est une autre méthode de valorisation des milestones, la méthode du multiple "SaaS" (uniquement appliqué sur la partie B2B/SaaS des revenus) et enfin, la méthode DCF (discounted cashflows).

La valorisation finale a été discutée avec et approuvée par des coachs/business angels dans le milieu de la mode/tech à Paris (Accélarateur Lafayette Plug'n'Play)

Bien à vous,
Nicolas

Henri L

Goeiemiddag,
Hoe verklaren jullie de snelle loonkost tot ruim 2,2 mio EUR (!) in 2024 ?

Dank u.

Nicolas B Entrepreneur

Goeiemiddag,

houd er rekening mee dat het slechts schattingen zijn.
In 2024 hebben we gepland om uit te breiden naar de VS en China, dus we hebben meer mensen nodig in die landen. We verdubbelen onze medewerkers omdat we mensen nodig hebben die specifiek zijn voor die cultuur (de markten zijn compleet anders) en we nemen ook meer senior posities in.
Dit is onze inschatting om zo snel mogelijk te groeien in die markten en om onze leiderspositie te behouden.
All new hires and the salaries are available in the financial plan.

Ik hoop dat het nu duidelijk voor u is.

Met vriendelijke groeten, Nicolas