Promeat 1A

Equity
€55,000
total amount raised
  • Benefits from the Tax Shelter advantage
This campaign ended
This campaign has ended. If you have any more questions or remarks, do not hesitate to contact us via info@spreds.com.

sammy D

Blijven jullie in regio Antwerpen? Waarom ligt daar een focus op?

Alain K Entrepreneur

Beste Sammy,

Eerst en vooral bedankt voor uw bericht en uw interesse in onze start-up, Promeat!

Starten in Antwerpen is een bewuste keuze. Dat is onze thuismatch, om het zo te noemen.

We kennen de markt, we kennen de cijfers (zoals gepresenteerd in het tabblad "markt") en wij hebben al een stevige basis klanten geprospecteerd en in vele gevallen, al voor ons gewonnen. En van daar uit, start onze groei.

Wanneer we onze targets realiseren binnen dit geografisch gebied, breidt Promeat uit. Wij zien het groots, maar doordacht groots. We gaan niet lopen voor we kunnen wandelen. Wij willen gradueel groeien om onze USP's te kunnen waarborgen naar al onze nieuwe klanten toe. Wie Promeat zegt, zegt service.

Wij hebben vastgesteld dat bij de groei van welbepaalde ondernemingen, de service niet mee groeit maar afzwakt. En dat willen wij net vermijden. Promeat IS service. Premium meat for professionals, FROM professionals. En daarover waken wij als een trouwe hond.

Stapsgewijs zien wij ons evolueren van de geografische markt Antwerpen, naar provincie Antwerpen, naar andere delen in Vlaanderen en Zuid-Nederland, enzovoort. Ons groeiplan omvat alle aspecten zoals de logistieke ondersteuning, prospectie en bijhorende inwinning van klanten, upscale van de productiecapaciteit en nog zoveel meer.

The Promeat revolution start in Antwerpen en zal gradueel maar zeker, een begrip worden in het woordenboek van alle food-professionals.

Als er nog vragen zijn, horen wij het graag!

Met vriendelijke groeten

Alain van Promeat

liliana G

"De hedendaagse maatschappij is volgens mij toch bewust bezig met het minder consumeren van vlees omwille van een ecologisch standpunt? Daarnaast is er ook nog de opkomst van de vegetarische/veganistische industrie . Waarom zouden we dan investeren in Promeat terwijl deze markt alsmaar krimpt?"

Alain K Entrepreneur

Beste Liliana,

Bedankt voor uw vraag en interesse in Promeat.

Hetgeen u vermeldt is zeker geen onwaarheid. Wij zijn ons zeker en vast bewust van deze tendens op de markt. En net daarom is Promeat de ideale partner voor de foodprofessional.

Wij engageren ons actief in de reductie van CO2 en wij mikken op zero-waste in ons productieproces. Dit doen we door de keten van het vlees (van boerderij tot op uw bord op restaurant) te verkorten en ons klantenbestand te diversifiëren.

Het valt niet te miskennen dat Promeat een vleesleverancier is, uitsluitend voor professionelen. De huiskamer van de eindconsument is dus niet de markt dewelke wij targetten.

Daar waar de mensen thuis minder vlees gaan eten, omwille van de bewustwording van uw terechte aangehaalde argumenten, zal men op restaurant net meer gaan genieten van een stuk vlees. En daar maken we een belangrijke nuance, dat genieten.

Wanneer men thuis eerder een vegetarische dag zal inlassen of op een gegeven moment eerder opteren voor een vleesvervanger, zal men dit compenseren. Deze compensatie zal zich niet vertalen in hoeveelheid maar in kwaliteit, op restaurant.

De eindconsument gaat kritischer hun "vleesmoment" uitkiezen en zal bijgevolg opteren voor net dat beter stukje vlees, het meer premium stuk vlees, op de menukaart van de restaurants.

Wij stellen dus dat de groeicurve van die specifieke markt waar Promeat zich op focust, niet inkrimpt maar net een stijgende tendens kent.

De foodprofessional zal zich in voorvermeld klimaat eerder begeven naar een vleesleverancier met de nodige professionaliteit, kennis en meer premium aanbod, dan naar een reguliere groothandel waar het aanbod en de (after)service veelal beperkter is.

Als u nog vragen heeft, horen we het graag!

Groetjes

Alain van Promeat

jean-christophe D

Valo pre-money 1.8mio pour uen société constituée <6 mois. Puisque les fonds propres s'élèvent à 5'000 eur, quels sont les intangibles qui motivent cette valorisation ?

Alain K Entrepreneur

Cher Jean-Christophe,
Tout d'abord, merci pour votre intérêt et votre demande!
Il est important d'aborder de manière critique chaque opportunité d'investissement, Promeat ne fait pas exception.

Notre appréciation a été établie en consultation avec un partenaire externe et Spreds. Voici un certain nombre de facteurs clés qui ont été pris en compte:

- Opportunités de marché et potentiel de marché
- La position de Promeat avec sa valeur ajoutée supplémentaire sur ce marché
- Les nouvelles techniques utilisées par Promeat (raccourcissement de chaîne)
- Le réseau déjà existant et le potentiel client
- …
La courbe de croissance proposée par Promeat est réaliste et bien pensée. Par exemple, si nous disions que Promeat utilise €500 000, cela détruirait notre ambition et nos perspectives

Le meilleur investissement que l'on puisse faire est dans des entrepreneurs ambitieux et sensés, les deux pieds sur terre et tournés vers 2025 et au-delà.

N'hésitez pas à nous contacter si vous avez des questions supplémentaires!

Koenraad J

‘De prijs is zoals een steak moet zijn: a point’
????
Saignant!!!

Alain K Entrepreneur

Dag Koenraad,

Leuk om te horen van een vleesliefhebber! Het liefst eet ik mijn steak zelfs bleu! Naast gebakken woordgrapjes, stomen we eveneens onze start-up klaar voor de markt. Investeer jij mee in de toekomst?

Als er nog vragen zijn, horen we het graag.

Groetjes

Alain