MAZARO 1A

Equity
€1,625,000
total amount raised
  • Backed by over 100 investors
This campaign ended
This campaign has ended. If you have any more questions or remarks, do not hesitate to contact us via info@spreds.com.

Mieke D

Goedemorgen, ik probeer nog in te leggen voor de 7de januari, maar krijg een bericht dat deze ronde reeds vol is?

Caroline D Entrepreneur

MAZARO's crowdfunding bedrag is door Euronext gelimiteerd tot € 800 000 waardoor onze ronde vandaag reeds afgesloten werd.

michael B

Tussen 2027 en 2030 is er een stagnering van de cijfers te zien, wat is de reden hiervan?

Caroline D Entrepreneur

De verkoopcijfers zijn enkel gebaseerd op de HUIDIGE lopende projecten met klanten.
Eens productie start, stijgt de jaaromzet gedurende een paar jaar tot die de geplande jaarvolumes bereikt. Vanaf ongeveer 2027 zijn die voor alle huidige modellen bereikt waardoor de cijfers stagneren. Hierbij is er geen rekening mee gehouden dat er voortdurend nieuwe projecten zullen opstarten, die nu nog niet gekend zijn. Doorgaans breekt een technologie pas door zodra de eerste producten op de markt verschijnen. De cijfers die u ziet zijn dus maar het begin: de groei is normaliter eerder exponentieel dan stagnerend.

victor G

Het gaat goed met 1.4mln, hebben de private investeerders al wat gemeld?

Caroline D Entrepreneur

Ja, we zijn in gesprek met meerdere private investeerders maar hun minimum inleg is € 100 000; zij doen er dus iets langer over om te beslissen. Zij kunnen investeren tot eind januari.
Ook is het zo dat de € 1,35 M reeds voor een deel van professionele investeerders komt.

victor G

en wanneer sluit de uitgifte precies en de notering?

Caroline D Entrepreneur

De uitgifte voor de crowdfunding (minimum € 5000) eindigt op vrijdag 7 januari. Daarna volgen nog een viertal weken voor private placement (minimum € 100 000). Vanaf het ogenblik dat € 2 M gehaald wordt kunnen we naar de markt gaan. Een precieze datum daarvoor kan nu nog niet bepaald worden.

victor G

goede middag, zit er een lockup op de aandelen bij inschrijven, of kan iedereen kopen en verkopen?

Caroline D Entrepreneur

Beste,
als we eenmaal € 2 M bereiken gaan we naar de markt (Euronext Access Brussel) en dan kan elke aandeelhouder vrij kopen en verkopen. Er geldt enkel een lockup voor de drie bestaande aandeelhouders: B. Coenraets, F. De Maziere en C. De Dijcker die reeds sinds 2009 en 2010 in MAZARO investeerden.

Loïc S

Dalton Invest (investeerder in de converteerbare lening) heeft ook een lock-up van 18 maanden zoals de andere bestaande investeerders.
Loïc Sacré, CFA
Adviseur van MAZARO
ECM Associate at ONEtoONE CF

Wim T

Er waren 2 online voordrachten maar waar zijn die terug te vinden?

Caroline D Entrepreneur

De eerste webinar vindt u hier https://vimeo.com/manage/videos/654745334/customize en wordt morgen op onze site gezet.
Indien wij de tweede (van Spreds) ontvangen zal kort daarna ook op onze site te zien zijn.

Caroline D Entrepreneur

Beste,
de tweede webinar, via Spreds, werd uiteindelijk niet opgenomen. Ik kan hem dan ook niet delen met u. De inhoud was echter dezelfde als die van VFB, alleen korter.

Lieven C

Beste,
Hoe worden aandelen, die momenteel verworven worden bij investering in de huidige kapitaalronde, overgedragen naar een aandelenportefeuille bij een broker, teneinde te kunnen handelen in het aandeel ?

Caroline D Entrepreneur

We verwijzen hiervoor graag naar de Informatienota (blz. 12 en 13):
De aandelen van [Mazaro] die worden uitgegeven in het kader van de Private Plaatsing en de Openbare Aanbiedingen zullen worden gedematerialiseerd door Financière d'Uzès (een Franse financiële tussenpersoon), die optreedt als betaalagent, en afgeleverd op de effectenrekening van de beleggers binnen +/- 20 werkdagen na de [Kapitaalverhoging].
Onmiddellijk na de levering van de gedematerialiseerde aandelen van [Mazaro] aan elke belegger, zullen de gedematerialiseerde aandelen van [Mazaro] worden toegelaten tot de handel op Euronext Access.

Steven V

Welke Belgische brokers ondersteunen handel op Euronext Access?

Caroline D Entrepreneur

In feite alle brokers en banken die actief de beurs promoten, behalve eventuele niche kredietspelers.

michael B

Wat zijn de koersverwachtingen van de aandelen voor de komende jaren

Caroline D Entrepreneur

De bewegingen van de beurs zijn onvoorspelbaar omwille van o.a. exogene factoren, in het bijzonder op korte termijn, maar men kan hopen op een stijging op middellange termijn indien MAZARO haar business plan kan uitvoeren zoals voorzien.

Sven V

Hoe komt u aan een pre-money waardering van 10 060 500 €?

Caroline D Entrepreneur

Beste,
de toelichting is nogal uitgebreid en zou ons te ver leiden op deze Q&A plaats. De berekening van de waardering kan u nalezen op www.mazaro.eu onder Press&Media https://www.mazaro.eu/en/news-media - Informatie rapport van de onafhankelijke beursanalyst Gert De Mesure (punt 7). U kan hem hierover aan het woord zien op onze webinar www.vfb.be webinars 'net gemist' die vorige week online ging.

GUIDO J

Ik begrijp nog niet goed wat het voordeel is van nu al in te stappen. Geen korting, geen belastingsvoorsdeel. Kan men dan niet beter wachten om in te stappen tot het aandeel inderdaad op de beurs noteert?

Caroline D Entrepreneur

Het is gunstiger om momenteel te investeren omdat we, eenmaal op de beurs en met de gunstige evolutie van onze samenwerkingen met eerste klanten in Europa en Azië verwachten dat de waardering van MAZARO zal stijgen en de aandelen duurder zullen worden.

Nico D

komt dit project in aanmerking voor taxshelter?

Caroline D Entrepreneur

Geachte,
ons project komt niet in aanmerking voor tax shelter omdat een dergelijk instrument niet van toepassing is op beursgenoteerde bedrijven en omdat wij begin 2022 naar de beurs gaan. Bovendien is die regel enkel geldig voor bedrijven die hoogstens 10 jaar oud zijn; MAZARO werd echter opgericht in 2009.

Danny V

De aandelen van Mazaro gaan op beurs gebracht worden begin 2022. Ik lees in een rapport van VFB dat de startkoers 5€ zal bedragen. Dus ik ga ervan uit dat we voor 5000€ binnenkort 1000 aandelen zullen ontvangen. Of krijgen de inschrijvers via Spreds een korting op de startkoers?

Caroline D Entrepreneur

Geachte,
Het is inderdaad zoals u aangeeft: voor 5 000 € zal u 1000 aandelen ontvangen.
Via Spreds is er geen korting voorzien.
Bedankt voor uw interesse,
Caroline De Dijcker