Pipaillon 1A

Equity
Producer of organic luxury jams, chutneys and tapenades
€111,100
total amount raised
  • Backed by over 80 investors
This campaign has been closed
This campaign has ended. If you have any more questions or remarks, do not hesitate to contact us via info@spreds.com.

Frank D

Heel goed incentive, alhoewel er een grote concurrentie bestaat in dergelijke producten en we bijkomende spelers op de markt mogen verwachten. Het blijft (vooral omdat het niet alleen jams zijn) alsnog een heel goed idee en aanlokkelijk om te investeren. Als gepensioneerd zakenman, voel ik me aangetrokken om te investeren. Is er een intentie om de Vlaamse markt te vermijden of is dit toevallig en een potentieel, dat zal onderzocht worden ? Het lijkt me niet de goede plaats (centrum Brussel) om een centraal fabricatie- en distributie-eenheid te hebben. Er zijn 2 grote voordelen verbonden aan een verhuis buiten de stad, langs een vlotte weg. Dat is het vermijden van tijdsverlies door toegankelijkheid en vooral de huur- of constructiekost van een centrale verlagen.
Zijn er niet meer potentiële verdelers in België vooraleer er volop naar export wordt gekeken ?
Voor dit soort producten zijn er ongetwijfeld heel veel verdelers te vinden in de belgische retail.

Catherine B Entrepreneur

Beste Frank,
Hartelijk dank voor uw bericht.
Inderdaad, heel wat uitdagingen sinds 2014 en een productie van 2.000 bokalen/jaar…tot 50.000 bokalen in 2019!
Zie hieronder mijn gedetailleerde antwoorden met onze evolutie:
1. We zijn in 2014 begonnen, met een atelier en een winkel in Brussel centrum. De bedoeling was ons concept en bepaalde gamma's te laten kennen (eerst ontwikkelen - een "live feasibility study"), door de retail, de story-telling en de transparantie over onze productie processen.
2. 2016: vanaf het ogenblik dat onze gamma gedefinieerd was, kregen we de bio-certificatie, dan begonnen we met het ontwikkeling van een distributienetwerk. Onze huidige verdeler is enkel aanwezig in Brussel, Wallonië en Luxemburg.
3. 2017: Onze productievermogen was aan het stijgen en we hebben een andere strategie ontwikkeld voor Vlaandere. Inderdaad was Jules Colruyt van CRU dol op onze soepele confituren en chutneys en heeft Pipaillon gevraagd om een exclusieve gamma voor CRU (Overijse, Gent, Antwerpen en een vierde in 2021) te ontwikkelen.
4. In 2018, ontwikkeling van een Exclusieve Premium-Bio-Ambachtelijke gamma voor BioPlanet, die sterk aanwezig is in Vlaanderen.
5. In 2019, Korea: een opportuniteit die onze reputatie versterkt. En een nieuwe verdeler in Duitsland.
6. 2020…weet u al dat alle trade fairs geannuleerd werden. Ondertussen denken we opnieuw aan de retail in Brussel, Gent en Antwerpen. We hebben nog geen verdelen in Vlaanderen en het wordt een prioriteit (tot nu toe, alle prospects hebben al een gamma). We zijn ook aan het verhuizen…een vol bezig met R&D (onze gezouten gamma).
Onze volgende uitdaging is natuurlijk de groei, zonder onze ambachtelijke ziel te verliezen.
Ik hoop dat mijn antwoord gedetailleerd genoeg is.
Prettige Paasfeesten,
Met vriendelijke groeten,
Catherine

Frank D

Dag Catherine,

Dat klinkt heel hoopvol.
Een echt ondernemers-manier van antwoorden...to the point.
Laat je niet ompraten, wat ook de beloftes zijn van zij die het vragen voor een exclusiviteit. Of dat nu Coruyt, Carrefour of Delhaize is, niet doen. Ze hebben zoveel macht en aantrekkingskracht op startende bedrijven, ze daar dol op.
Bio Planet is uiteraard ZEER aanwezig in Vlaanderen, maar verkoop alleen jou "ziel" als de duivel "nee" gezegd heeft. D.w.z. geef geen exclusiviteit, zonder dat zij er "iets" (aantallen op papier) tegenover zetten.
Eigenlijk zijn dergelijke bedrijven niet jouw doel klanten. Jij hebt zulke heerlijke producten dat er een specifiek soort klanten dient aangesproken te worden. Jouw soort lekkere, mooi uitziende, aantrekkelijke, verse, hand-made, tot de verbeelding sprekende producten dienen door een specifieke commercieel aan de man worden gebracht.
Laat je niet verleiden tot het verkopen van jouw grootste "asset", de "ziel" van jouw prachtig product, nl, het ambachtelijke.
Ik zou heel graag met jouw kleine bedrijf kennis maken en zien wat ik persoonlijk zou kunnen betekenen, naast een investeerder, die het eigenlijk wel ziet zitten.
Momenteel ben ik vooral creatief bezig met een bedrijfje dat nu heel erg afziet vd Corona-crisis, maar ook een heel specifiek aanbod heeft op een heel ander vlak.
Mijn telefoonnummer is +32478909909 en ik heb een heel grote interesse in jullie streven en doelstellingen. Ik ben 65j en heb zo'n mooie opportuniteit gehad met mijn eigen producten, dat ik dit heel graag zou willen delen....helaas is daar nu Corona.
Laat maar weten hoe je ziet dat ik, naast een financiële inbreng, ook in de RVB zou kunnen mijn inbreng hebben.
Groetjes,
Frank De Pauw
+32478909909
froanc@gmail.com

Catherine B Entrepreneur

Beste Frank,
We geven geen exclusiviteit, natuurlijk. Wat wij wel doen is een samenwerking over een beperkte gamma met exclusieve recepten, seizoensgebonden, en een bepaalde etiket ("Pipaillon voor BioPlanet").
U bent van harte welkom in ons atelier. Ondertussen kunnen we wat verder discussiëren per e-mail.
Ik ben vandaag bezig met een groep studenten (Universiteit Gent - Master of Science in Food Technology) die Pipaillon gekozen hebben gekozen voor een "case study". ;-) Lijkt dat al die uitdagingen "high on the agenda" staan.
Mvg
Catherine

Frank D

Dag Catherine,
Door een opname/operatie van mijn vrouw, had ik niet de tijd om nog verder te communiceren, maar mijn interesse blijft even groot.
Sta me toe om iets later weer contact met jou op te nemen.
Tot binnenkort,
Frank

Catherine B Entrepreneur

Beste Frank,
Ik wens uw vrouw een spoedig herstel toe !
Tot binnenkort,
Met vriedelijke groet,
Catherine